Kültür ve Medeniyet Vakfı tarafından düzenlenen festivalde “Sağır Sultan” gösterisi büyük beğeni topladı.
Adana Havalimanı’nda gerçekleşen festivalde, Devlet Halk Dansları Topluluğu sanatçıları, “Sağır Sultan” adlı gösteriyi sergiledi. Gösteri, insanlık tarihinin iyi ve kötüyü anlatan, Balkanlardan Türk Cumhuriyetlerine uzanan coğrafyaların imtihanını, Gazze’deki zulmü ve umudu simgeleyen bir koreografiydi.
Kültür ve Medeniyet Vakfı kurucularından ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, gösterinin ardından yaptığı konuşmada, dünyanın karanlığa sürüklendiğini belirtti. Gazze’ye yapılan saldırılara da değinen Bayraktar, “Kadim medeniyetimizden ilham alarak, vakfımızın emekçileri bu anlamlı gösteriyi hazırladılar.” dedi.
Bayraktar, sanatçıların kadim kültürden esinlenerek hazırladıkları gösterinin, izleyicilerin ruhlarına dokunacak bir sanat eseri olduğunu vurguladı. İnsanlığın bu zor zamanlarında sanatın ‘dur’ deme gücünü gösteren sanatçılara teşekkür etti.
Konuşmasının sonunda Bayraktar, Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya’ya çiçek takdim ederek, emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap