SON GELİŞMELER
--:--:--

T3 Vakfı ve Sanayi Bakanlığı İş Birliğiyle Adana’da Sanat Festivali

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
T3 Vakfı ve Sanayi Bakanlığı İş Birliğiyle Adana’da Sanat Festivali

Kültür ve Medeniyet Vakfı tarafından düzenlenen festivalde “Sağır Sultan” gösterisi büyük beğeni topladı.

Devlet Halk Dansları Topluluğu Muhteşem Gösteriyle Sahne Aldı

Adana Havalimanı’nda gerçekleşen festivalde, Devlet Halk Dansları Topluluğu sanatçıları, “Sağır Sultan” adlı gösteriyi sergiledi. Gösteri, insanlık tarihinin iyi ve kötüyü anlatan, Balkanlardan Türk Cumhuriyetlerine uzanan coğrafyaların imtihanını, Gazze’deki zulmü ve umudu simgeleyen bir koreografiydi.

Selçuk Bayraktar: “Kadim Medeniyetimizin Değerlerinden İlham Aldık”

Kültür ve Medeniyet Vakfı kurucularından ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, gösterinin ardından yaptığı konuşmada, dünyanın karanlığa sürüklendiğini belirtti. Gazze’ye yapılan saldırılara da değinen Bayraktar, “Kadim medeniyetimizden ilham alarak, vakfımızın emekçileri bu anlamlı gösteriyi hazırladılar.” dedi.

Bayraktar, sanatçıların kadim kültürden esinlenerek hazırladıkları gösterinin, izleyicilerin ruhlarına dokunacak bir sanat eseri olduğunu vurguladı. İnsanlığın bu zor zamanlarında sanatın ‘dur’ deme gücünü gösteren sanatçılara teşekkür etti.

Sanat Yönetmenine Teşekkür ve Takdim

Konuşmasının sonunda Bayraktar, Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya’ya çiçek takdim ederek, emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Yavaş açılan internet siteleri, 10 kişiden yedisinin satın alma isteğini azaltıyor
Yavaş açılan internet siteleri, 10 kişiden yedisinin satın alma isteğini azaltıyor
Google, Microsoft ve Perplexity’nin Yapay Zeka Arama Motorları Irkçı Verileri Görünür Kılıyor
Google, Microsoft ve Perplexity’nin Yapay Zeka Arama Motorları Irkçı Verileri Görünür Kılıyor
TÜİK Tarafından Açıklanan Enflasyon Verileri ve IMEI Açtırma Ücretindeki Artış
TÜİK Tarafından Açıklanan Enflasyon Verileri ve IMEI Açtırma Ücretindeki Artış
Çin İnsanlı Uzay Programı’nda Yeni Görev ve Uzay İstasyonu
Çin İnsanlı Uzay Programı’nda Yeni Görev ve Uzay İstasyonu
Güneş Patlamalarının Potansiyel Tehlikeleri
Güneş Patlamalarının Potansiyel Tehlikeleri
Norveç’in Başkenti Oslo’da Tramvay Mağazaya Daldı, 4 Kişi Yaralandı
Norveç’in Başkenti Oslo’da Tramvay Mağazaya Daldı, 4 Kişi Yaralandı
Türkiye'de Son Dakika Gündemi
Copyright © 2025 Tüm hakları DAKİKA GÜNDEM 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması